V jesenjske barve odeta sladica je odličen začetek ali konec vašega dne. Najboljša je seveda tista, Simonina, sveže pečena, ki jo poješ v City Hotelu ali pa kar doma. Za dni, ko si takšnega razvajanja ne morete privoščiti, pa si jo lahko pripravite kar sami. Simona Kralj, naša hišna slaščičarka, je namreč z nami delila recept za pripravo te okusne sladice. Polnjeni čokoladni muffini so le ena od priljubljenih sladkih skušnjav, ki jih Simona tedensko pripravlja za hotelske goste.
Po njeni oceni jih mesečno pripravi okoli 200. Uspeh recepta je torej zagotovljen.
Za pripravo polnjenih čokoladnih muffinov boste potrebovali:
- 2 domači jajci
- 100g sladkorja
- 230g moke
- 50g kakava
- 1 pecilni prašek
- 100g mletih lešnikov
- 100g čokolade
- 0,5 ml olja
- 2 dl mleka
- Čokoladni namaz
Sestavine za glazuro:
- 100g čokolade
- 70ml tekoče smetane
Čas za pripravo: 10 minut
Čas peke: 18 minut na 180°c
Priprava: Jajci in sladkor penasto umešamo. Moki dodamo kakav in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešamo. Suhi masi dodamo mleko in olje ter jajca s sladkorjem. V maso stresemo še mlete lešnike in čokolado, ki smo jo grobo narezali. Pripravimo modelčke za muffine in jih do polovice napolnimo s testom. Nato v vsakega dodamo za približno žlico čokoladnega namaza. Namaz prekrijemo s testom in s tem modelčke napolnimo do vrha. S tem smo zagotovili, da bo muffin dobil lep hribček na vrhu, polnilo pa ne bo zdrsnilo na dno.
Muffine pečemo v pečici na 180 °c 18 minut.
Nato jih ohladimo in okrasimo z glazuro.
Za pripravo glazure stopimo čokolado in primešamo smetano. Ko vmešavamo smetano, naj čokolada ne bo več na ognju.